Kančí maso dušené v pivě
Suroviny
- 250 g Cibule
- 40 g Hořčice
- 100 g Chléb celozrnný žitný
- 480 g Knedlík kynutý
- 250 g Slanina vepřová
- 12 g Sůl
- 2 g Pepř černý mletý
- 60 g Sádlo škvařené
- 250 g Zelenina kořenová
- 1 g Tymián sušený
- 2 g Jalovec
- 2 g Kmín drcený
- 900 g Kančí kýta
- 500 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 700 ml Hovězí vývar základní
- 20 ml Ocet vinný červený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 782 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 37 g
- Sodík 1546 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 54 mg
- Draslík 264.3 mg
- Vláknina 7661.3 mg
- Vitamín A 7661.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Odblaněné maso nakrájíme na větší kousky, cibuli nadrobno, kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, slaninu bez kůže rozkrájíme na kostičky, kůrku tmavého chleba nastrouháme.
-
2
V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme slaninu s cibulí, osmahneme, přidáme kousky masa, orestujeme, zakápneme octem, osolíme, opepříme, přidáme drcený jalovec, tymián, kmín, podlijeme vývarem a dusíme, dokud se vývar zcela nevydusí. Nyní podlijeme černým pivem, přidáme hořčici, strouhanou zeleninu, zahustíme strouhanou kůrkou a dodusíme.
-
3
Pokrm upravíme na talíře a podáváme s houskovým knedlíkem.