Kančí plátky s trnkovou omáčkou
Suroviny
- 600 g Brambory vařené
- 40 g Máslo čerstvé
- 20 g Med včelí
- 15 g Sůl
- 4 g Pepř černý mletý
- 30 g Cukr krupice
- 1 g Tymián sušený
- 2 g Jalovec
- 1000 g Kančí kýta
- 40 g Marmeláda rybízová
- 20 g Solamyl
- 14.09 g Olej slunečnicový
- 200 g Trnky
- 150 ml Pomerančová šťáva
- 6 stroužek Česnek
- 1 dl Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 453 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 14 g
- Sodík 1212 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 8 mg
- Draslík 409.8 mg
- Vláknina 10800 mg
- Vitamín A 10800 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.6 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Odblaněnou kančí kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, česnek prolisujeme, plátky masa okořeníme mletým jalovcem, tymiánem a potřeme česnekem. Necháme uležet a zatím si připravíme omáčku. V rendlíku rozpustíme máslo, přisypeme trnky, cukr, když začne cukr karamelizovat, přilijeme pomerančovou šťávu, přidáme rybízovou marmeládu a dusíme, až trnky změknou.
-
2
Zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce vody, osolíme, opepříme a dochutíme medem.
-
3
V pánvi rozpálíme olej a osmažíme na něm uleželé plátky masa z obou stran. Maso upravíme na talíře, přelijeme trnkovou omáčkou a podáváme nejlépe s vařeným bramborem nebo rýží.