Pastinákový vývar s tymiánem podle Ramsaye

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Tymián čerstvý
  • 1 kávová lžička Pepř bílý celý
  • 10 ks Pastinák
  • 10 ks Šalotka
  • 1 špetka Kari koření
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Vývar drůbeží
  • 0.18 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1275 kcal
  • Sacharidy 154 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 1617 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 79 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1493.9 mg
  • Vláknina 52029 mg
  • Vitamín A 52029 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve na plátky pokrájíme očištěné, ale neloupané velké pastináky, oloupané velké šalotky a oloupaný česnek.

  • 2

    Pokrájené šalotky s česnekem vložíme do velkého hrnce na rozehřátý olivový olej, přidáme svazek čerstvého tymiánu, kuličky bílého pepře se špetkou kari koření a vše opečeme doměkka. Pak přidáme pastináky, zalijeme kuřecím vývarem a vaříme 30-40 minut. Hotový vývar přecedíme do příhodné nádoby, v chladničce ho můžeme dobře uzavřený uchovávat 3 dny, v mrazničce 5 dnů.

  • 3

    Vývar je velmi vhodný k přípravě pastinákového rizota.

Komentáře k receptu