Jelení játra na kari

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 10 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 10 g Kari koření
  • 2 g Kmín drcený
  • 50 g Olej slunečnicový
  • 900 g Játra jelení
  • 120 g Omáčka tatarská
  • 300 ml Víno červené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 399 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 748 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 123.8 mg
  • Vláknina 2120 mg
  • Vitamín A 2120 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 3.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jelení játra odblaníme a nakrájíme na slabé plátky, cibuli nadrobno. Plátky jater posypeme kari kořením, v pánvi rozpálíme olej, přisypeme cibuli, osmahneme dorůžova, přiložíme játra a orestujeme z obou stran. Podlijeme červeným vínem a dusíme, dokud játra nezměknou a šťáva se téměř nevydusí. Nakonec játra osolíme, opepříme a okmínujeme.

  • 2

    Játra rozdělíme na talíře, doplníme tatarskou omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu