Jelení játra na kari
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 399 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 23 g
- Sodík 748 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 123.8 mg
- Vláknina 2120 mg
- Vitamín A 2120 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.4 mg
- Vitamín E 3.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jelení játra odblaníme a nakrájíme na slabé plátky, cibuli nadrobno. Plátky jater posypeme kari kořením, v pánvi rozpálíme olej, přisypeme cibuli, osmahneme dorůžova, přiložíme játra a orestujeme z obou stran. Podlijeme červeným vínem a dusíme, dokud játra nezměknou a šťáva se téměř nevydusí. Nakonec játra osolíme, opepříme a okmínujeme.
-
2
Játra rozdělíme na talíře, doplníme tatarskou omáčkou a podáváme.