Rybí filé smažené na kari
Suroviny
- 15 g Máslo čerstvé
- 100 g Strouhanka
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 hrst Pažitka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Kari koření
- 1 kg Filé rybí
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Zakysaná smetana
- 5 polévková lžíce Majonéza
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 560 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 30 g
- Sodík 383 mg
- Bílkoviny 111 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 129.7 mg
- Draslík 107.3 mg
- Vláknina 1828.8 mg
- Vitamín A 1828.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.2 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Majonézu, zakysanou smetanu a lžičku citronové šťávy smícháme v misce, osolíme, opepříme a podle chuti přidáme kari koření.
-
2
Kari koření rozmícháme s rozpuštěným máslem a také s olejem. Pažitku opláchneme, necháme okapat a nakrájíme nadrobno. Vejce v misce rozšleháme.
-
3
Rybí filé nakrájíme na porce, osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a ve strouhance.
-
4
V pánvi rozehřejeme olej s kari kořením, filé na něm prudce opečeme z obou stran, pak oheň zmírníme a filé pomalu dopečeme doměkka. Během pečení porce nejméně dvakrát obrátíme a vždy je při obracení potíráme máslem, ochuceným kari kořením.
-
5
Porce na talíři pokapeme citronovou šťávou a posypeme jemně nasekanou pažitkou. Podáváme s kari majonézou a bramborovou kaší nebo vařenými bramborami.