Rybí filé smažené na bylinkovém másle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 15 g Máslo čerstvé
  • 100 g Strouhanka
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 hrst Bazalka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 kg Filé rybí
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 393 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 270 mg
  • Bílkoviny 111 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 127.2 mg
  • Draslík 84 mg
  • Vláknina 1403 mg
  • Vitamín A 1403 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bazalku nasekáme najemno, polovinu smícháme s rozpuštěným máslem a polovinu s olejem. Petrželovou nať opláchneme pod studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme nadrobno. Vejce v misce rozšleháme.

  • 2

    Rybí filé nakrájíme na porce, osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a ve strouhance.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme olej s bazalkou, filé na něm prudce opečeme z obou stran, pak oheň zmírníme a filé pomalu dopečeme doměkka. Během pečení porce alespoň dvakrát obrátíme a vždy je při obracení potřeme ochuceným máslem.

  • 4

    Podáváme pokapané citronovou šťávou a posypané natí petrželky.

Komentáře k receptu