Rajčata s fazolí a piniovými oříšky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 411 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 16 g
- Sodík 663 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 9 mg
- Draslík 763.4 mg
- Vláknina 12658 mg
- Vitamín A 12658 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.5 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Velká zralá keříčková rajčata omyjeme a osušíme. Ostrým nožem jim odřízneme vršky, odstraníme okolí stopek a vršky pokrájíme nadrobno. Rajčata pomocí lžíce vydlabeme a dužinu prolisujeme do misky přes síto, aby byla bez semínek. Očistíme česnek a prolisujeme jej k dužině rajčat.
-
2
Sterilované bílé fazole slijeme z nálevu a necháme okapat. V teflonové pánvi opražíme nasucho piniové oříšky, které spolu s fazolemi přidáme do misky k pokrájeným vrškům a dužině rajčat. Směs ochutíme solí, pepřem, promícháme s majoránkou a 100 g strouhanky. Směsí naplníme rajčata asi do 2/3.
-
3
V misce promícháme nastrouhaný sýr se 100 g strouhanky. Lžičkou směs navršíme na rajčata, poskládáme je do zapékací misky, kterou jsme vymazali olejem.
-
4
Rajčata pokapeme pikantním olivovým olejem (2 lžíce) a dáme je do předem vyhřáté trouby zapéct. Pečeme při 180°C přibližně 20 minut. Když má strouhanka zlatohnědou barvu, rajčata vyjmeme a ihned podáváme.