Rajčata s fazolí a piniovými oříšky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Strouhanka
  • 100 g Strouhanka
  • 60 g Oříšky piniové
  • 200 g Fazole bílé sterilované
  • 2 kávová lžička Majoránka
  • 8 ks Rajčata
  • 3 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Sýr Gorgonzola
  • 4 polévková lžíce Olej chilli
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 411 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 663 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 9 mg
  • Draslík 763.4 mg
  • Vláknina 12658 mg
  • Vitamín A 12658 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.5 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Velká zralá keříčková rajčata omyjeme a osušíme. Ostrým nožem jim odřízneme vršky, odstraníme okolí stopek a vršky pokrájíme nadrobno. Rajčata pomocí lžíce vydlabeme a dužinu prolisujeme do misky přes síto, aby byla bez semínek. Očistíme česnek a prolisujeme jej k dužině rajčat.

  • 2

    Sterilované bílé fazole slijeme z nálevu a necháme okapat. V teflonové pánvi opražíme nasucho piniové oříšky, které spolu s fazolemi přidáme do misky k pokrájeným vrškům a dužině rajčat. Směs ochutíme solí, pepřem, promícháme s majoránkou a 100 g strouhanky. Směsí naplníme rajčata asi do 2/3.

  • 3

    V misce promícháme nastrouhaný sýr se 100 g strouhanky. Lžičkou směs navršíme na rajčata, poskládáme je do zapékací misky, kterou jsme vymazali olejem.

  • 4

    Rajčata pokapeme pikantním olivovým olejem (2 lžíce) a dáme je do předem vyhřáté trouby zapéct. Pečeme při 180°C přibližně 20 minut. Když má strouhanka zlatohnědou barvu, rajčata vyjmeme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu