Zapečená klobása s bramborovou kaší
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 974 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 70 g
- Sodík 642 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 47 mg
- Draslík 1132.5 mg
- Vláknina 16120 mg
- Vitamín A 16120 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 57 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 36.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky, umyjeme a v hrnci s osolenou vodou uvaříme doměkka. Potom je scedíme a vyšleháme na hustou kaši. Zatím necháme stranou. Zapékací mísu vymažeme máslem.
-
2
Klobásy nařízneme na vrchní části. Naskládáme je do středu zapékací mísy. Každou naříznutou klobásu naplníme hořčici, kečupem, plátkem sýra a pokapeme vymačkanou citrónovou šťávou.
-
3
Bramborovou kaší naplníme cukrářský sáček a naaranžujeme kaši na okraje zapékací mísy. Vložíme do předehřáté trouby a klobásu s kaší pečeme 20 minut. Kaše musí mít zapečené vršky a klobása dobře upečená.
-
4
Hotové jídlo porcujeme na jednotlivé talíře, posypeme nasekanou petrželovou natí a podáváme.