Pečené brambory sypané semínky
Suroviny
- 300 g Sýr kozí
- 2 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 5 kávová lžička Pepř 4 barev
- 3 ks Cibulka jarní
- 8 dl Bujón houbový
- 1 kg Brambory
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Kmín celý
- 1 polévková lžíce Bazalka
- 3 polévková lžíce Jogurt bílý smetanový
- 3 polévková lžíce Sezamová semínka
- 3 polévková lžíce Slunečnicové semínko loupané
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 762 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 39 g
- Sodík 603 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 39.5 mg
- Draslík 854.2 mg
- Vláknina 15616 mg
- Vitamín A 15616 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory se zdravou slupkou dobře omyjeme, dáme do hrnce, zalijeme houbovým bujónem a vaříme 10 minut. Potom je scedíme, necháme okapat a nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Omyjeme petrželku a drobně ji pokrájíme. Plech potřeme olivovým olejem. Plátky brambor poklademe na plech a osolíme je. Posypeme je slunečnicovými a sezamovými semínky, kmínem a petrželkou. Plátky otočíme a druhou stranu posypeme též všemi ingrediencemi. Brambory pokapeme olejem a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme přibližně 20 minut při 200°C.
-
2
Mezitím si připravíme sýrový dip: Kozí sýr rozmělníme vidličkou v misce s pivem, smetanovým bílým jogurtem, solí a čerstvě pomletým pepřem 4 barev. Omyjeme jarní cibulku, petrželku a bazalku. Vše nadrobno pokrájíme a přimícháme do sýru.
-
3
Horké brambory dáme na talíře a podáváme je se sýrovým dipem, který servírujeme v malých miskách.