Pečené brambory sypané semínky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Sýr kozí
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 5 kávová lžička Pepř 4 barev
  • 3 ks Cibulka jarní
  • 8 dl Bujón houbový
  • 1 kg Brambory
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Kmín celý
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 3 polévková lžíce Jogurt bílý smetanový
  • 3 polévková lžíce Sezamová semínka
  • 3 polévková lžíce Slunečnicové semínko loupané
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 762 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 603 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 39.5 mg
  • Draslík 854.2 mg
  • Vláknina 15616 mg
  • Vitamín A 15616 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory se zdravou slupkou dobře omyjeme, dáme do hrnce, zalijeme houbovým bujónem a vaříme 10 minut. Potom je scedíme, necháme okapat a nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Omyjeme petrželku a drobně ji pokrájíme. Plech potřeme olivovým olejem. Plátky brambor poklademe na plech a osolíme je. Posypeme je slunečnicovými a sezamovými semínky, kmínem a petrželkou. Plátky otočíme a druhou stranu posypeme též všemi ingrediencemi. Brambory pokapeme olejem a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme přibližně 20 minut při 200°C.

  • 2

    Mezitím si připravíme sýrový dip: Kozí sýr rozmělníme vidličkou v misce s pivem, smetanovým bílým jogurtem, solí a čerstvě pomletým pepřem 4 barev. Omyjeme jarní cibulku, petrželku a bazalku. Vše nadrobno pokrájíme a přimícháme do sýru.

  • 3

    Horké brambory dáme na talíře a podáváme je se sýrovým dipem, který servírujeme v malých miskách.

Komentáře k receptu