Šumavský hovězí guláš s houbami
Suroviny
- 100 g Anglická slanina
- 750 g Hovězí maso přední
- 300 g Houby nakládané
- 2 ks Cibule
- 1 hrst Mouka pšeničná hladká
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Majoránka
- 1 špetka Paprika mletá sladká
- 1 špetka Kmín mletý
- 3 stroužek Česnek
- 1 dl Hovězí vývar základní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 576 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 26 g
- Sodík 802 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 133.3 mg
- Draslík 874.9 mg
- Vláknina 5565.3 mg
- Vitamín A 5565.3 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek nakrájíme najemno a slaninu na kostičky, nakládané houby necháme v sítu okapat a nakrájíme je na malé kousky.
-
2
Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky.
-
3
Ve velké pánvi vyškvaříme nakrájenou slaninu, pak přisypeme nakrájenou cibuli, posypeme mletou paprikou a necháme chvilku smažit. Do pánve přidáme maso a za stálého míchání je prudce opečeme ze všech stran. Když maso pustí šťávu, zmírníme oheň, směs opepříme, osolíme, přidáme česnek, majoránku a kmín. Vše promícháme a přikryté necháme dusit. Během dušení občas mícháme a v případě potřeby přilijeme vývar.
-
4
Když maso začne měknout, necháme šťávu téměř vyvařit, posypeme ji moukou, osmahneme a znovu zalijeme vývarem. Když je maso téměř měkké, přidáme nakládané, okapané a nakrájené houby, vše v pánvi důkladně promícháme a necháme ještě krátce povařit.