Pytlácký hovězí guláš

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Houby čerstvé
  • 750 g Hovězí maso přední
  • 2 ks Cibule
  • 5 ks Feferony
  • 1 hrst Mouka pšeničná hladká
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 dl Hovězí vývar základní
  • 5 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 524 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 278 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 116.3 mg
  • Draslík 810.5 mg
  • Vláknina 2834.7 mg
  • Vitamín A 2834.7 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.2 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Oloupaný česnek prolisujeme. Feferonky nakrájíme na velmi malé kousky.

  • 2

    Houby omyjeme, necháme okapat, nakrájíme na kostičky a uvaříme doměkka v části vývaru. Uvařené houby z vývaru vyjmeme a necháme v sítu okapat, vývar slijeme do misky a odložíme pro další použití.

  • 3

    Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky.

  • 4

    Ve velké pánvi rozehřejeme olej a na něm osmahneme polovinu nakrájené cibule, posypané mletou paprikou. Pak přidáme rajčatový protlak a trochu vývaru. Na základ v pánvi dáme nakrájené kostky masa a za stálého míchání je prudce opečeme ze všech stran. Když maso pustí šťávu, podlijeme je vývarem, opepříme, osolíme a necháme přikryté dusit. Po 15 minutách dušení přimícháme prolisovaný česnek. Během dušení občas promícháme a podle potřeby přiléváme vývar.

  • 5

    Měkké maso vyjmeme z pánve, šťávu posypeme moukou, chvíli smažíme, pak přilijeme vývar z hub a přidáme nakrájené feferonky. Vše důkladně promícháme, necháme 5 minut povařit a pak do pánve vrátíme maso.

  • 6

    Zbylou nakrájenou cibuli smícháme v misce s uvařenými houbami a směs dáváme na porce masa na talířích. Nejvhodnější přílohou jsou vařené brambory nebo houskové knedlíky, přelité šťávou z pánve.

Komentáře k receptu