Pytlácký hovězí guláš
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 524 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 23 g
- Sodík 278 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 116.3 mg
- Draslík 810.5 mg
- Vláknina 2834.7 mg
- Vitamín A 2834.7 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.2 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Oloupaný česnek prolisujeme. Feferonky nakrájíme na velmi malé kousky.
-
2
Houby omyjeme, necháme okapat, nakrájíme na kostičky a uvaříme doměkka v části vývaru. Uvařené houby z vývaru vyjmeme a necháme v sítu okapat, vývar slijeme do misky a odložíme pro další použití.
-
3
Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky.
-
4
Ve velké pánvi rozehřejeme olej a na něm osmahneme polovinu nakrájené cibule, posypané mletou paprikou. Pak přidáme rajčatový protlak a trochu vývaru. Na základ v pánvi dáme nakrájené kostky masa a za stálého míchání je prudce opečeme ze všech stran. Když maso pustí šťávu, podlijeme je vývarem, opepříme, osolíme a necháme přikryté dusit. Po 15 minutách dušení přimícháme prolisovaný česnek. Během dušení občas promícháme a podle potřeby přiléváme vývar.
-
5
Měkké maso vyjmeme z pánve, šťávu posypeme moukou, chvíli smažíme, pak přilijeme vývar z hub a přidáme nakrájené feferonky. Vše důkladně promícháme, necháme 5 minut povařit a pak do pánve vrátíme maso.
-
6
Zbylou nakrájenou cibuli smícháme v misce s uvařenými houbami a směs dáváme na porce masa na talířích. Nejvhodnější přílohou jsou vařené brambory nebo houskové knedlíky, přelité šťávou z pánve.