Debrecínský hovězí guláš
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 518 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 34 g
- Sodík 414 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 124.8 mg
- Draslík 886.1 mg
- Vláknina 3217.2 mg
- Vitamín A 3217.2 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.5 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Slaninu nakrájíme na kostičky, párky na kolečka. Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíma na kostky.
-
2
Ve velké pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje a na něm osmahneme cibuli, posypanou mletou paprikou. Pak přidáme maso a za stálého míchání prudce opečeme ze všech stran. Když maso pustí šťávu, podlijeme je vývarem, opepříme, osolíme a necháme přikryté dusit. Po 15 minutách přidáme nakrájená rajčata, vše promícháme a pokračujeme v dušení. Během dušení občas promícháme a podle potřeby přiléváme vývar.
-
3
V menší druhé pánvi na zbylém oleji osmahneme mouku, rozředíme ji částí vývaru a když maso začíná měknout, přidáme ji k němu a směs promícháme.
-
4
Slaninu v pánvi po mouce vyškvaříme, přidáme k ní kolečka párků, krátce osmažíme, přendáme k masu, promícháme a vše dusíme, dokud maso není zcela měkké.