Vepřové medailonky dušené v marinádě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 650 g Vepřová kýta
  • 150 ml Ocet kvasný lihový
  • 150 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Nové koření celé
  • 1 kávová lžička Pepř černý celý
  • 1 ks Bobkový list
  • 3 stroužek Česnek
  • 1.41 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 395 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 287 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 110.2 mg
  • Draslík 597.3 mg
  • Vláknina 1788.8 mg
  • Vitamín A 1788.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z omyté vepřové kýty nakrájíme medailonky.

  • 2

    V misce rozetřeme česnek se solí, přidáme ocet, vodu, sůl, bobkový list, nové koření a celý pepř. Medailonky vložíme do připravené marinády a necháme v chladničce do druhého dne.

  • 3

    Odleželé maso v marinádě dusíme doměkka, vyjmeme a osušíme. Na pánvi na rozehřátém oleji medailonky z obou stran zprudka opečeme. Na talířích přelijeme procezenou marinádou.

  • 4

    Můžeme podávat s rýží nebo s čerstvým chlebem.

Komentáře k receptu