Vepřové medailonky dušené v marinádě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 395 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 27 g
- Sodík 287 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 110.2 mg
- Draslík 597.3 mg
- Vláknina 1788.8 mg
- Vitamín A 1788.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z omyté vepřové kýty nakrájíme medailonky.
-
2
V misce rozetřeme česnek se solí, přidáme ocet, vodu, sůl, bobkový list, nové koření a celý pepř. Medailonky vložíme do připravené marinády a necháme v chladničce do druhého dne.
-
3
Odleželé maso v marinádě dusíme doměkka, vyjmeme a osušíme. Na pánvi na rozehřátém oleji medailonky z obou stran zprudka opečeme. Na talířích přelijeme procezenou marinádou.
-
4
Můžeme podávat s rýží nebo s čerstvým chlebem.