Bylinkové bochánky
Suroviny
- 420 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 300 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Petržel - nať
- 1 kávová lžička Bazalka
- 1 kávová lžička Tymián čerstvý
- 1 kávová lžička Oregano čerstvé
- 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 1 špetka Sůl
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 449 kcal
- Sacharidy 82 g
- Tuky 6 g
- Sodík 61 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 7.5 mg
- Draslík 320 mg
- Vláknina 6989.5 mg
- Vitamín A 6989.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve velké míse smícháme dohromady mouku s mlékem, lehce zamícháme a postupně přidáváme prášek do pečiva, sůl, koření a na závěr prolisujeme česnek. Zamícháme a hněteme, dokud nevznikne pevné těsto.
-
2
Na pomoučené desce z těsta tvarujeme bochánky, které na vrcholu nařízneme do kříže nožem. Všechny bochánky vyskládáme na vymazaný plech.
-
3
Gril rozehřejeme na maximální teplotu a dáme na rošt plech s bochánky. Plech přikryjeme druhým plechem a necháme grilovat 25 minut, dokud se na pečivu neudělá zlatá kůrka.