Rolky z lilku
Suroviny
- 250 g Lilek
- 200 g Rajčata
- 200 g Mozzarella
- 200 g Tuňák v oleji
- 100 g Mandle
- 30 g Petržel - nať
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 dl Olej slunečnicový
- 1 dl Olej olivový extra panenský
- 1 dl Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Bazalka
- 1 polévková lžíce Med včelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 840 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 75 g
- Sodík 226 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 9 mg
- Draslík 643.1 mg
- Vláknina 12564.5 mg
- Vitamín A 12564.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.3 mg
- Vitamín E 17.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lilek umyjeme, uřízneme stonky, po délce nakrájíme na plátky silné 2 cm. Dobře je potřeme olejem a v suché pánvi opečeme po obou stranách doměkka. Necháme vychladnout a zatím necháme stranou.
-
2
Dresink: V pánvičce rozehřejeme olej, přidáme nasekané ořechy, vlijeme citrónovou šťávu, vmícháme nasekanou petrželovou nať, pánvičku stáhneme z ohně, přimícháme med, dobře promícháme, podle chuti osolíme, opepříme. Dresink udržujeme teplý.
-
3
Náplň: Do misky dáme drobně nakrájená rajčata, na malé kousky nakrájený sýr, přidáme nasekanou bazalku, nakrájené kousky tuňáka, nakonec podle chuti přidáme sůl, pepř, dochutíme vymačkanou citrónovou šťávou a směs promícháme. Vezmeme připravené lilky, na konec každého lžící položíme přiměřené množství směsi a lilek zavineme do rolády. Tak pokračujeme až do skončení směsi.
-
4
Připravené rolády pokládáme na olejem vymazaný plech spojem dolů. Plech s roládami vložíme do nahřáté trouby a pečeme přibližně 20 minut.
-
5
Hotové rolády rozdělíme na talíře, každou porci přelijeme připraveným dresinkem a podáváme.