Rolky z lilku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Lilek
  • 200 g Rajčata
  • 200 g Mozzarella
  • 200 g Tuňák v oleji
  • 100 g Mandle
  • 30 g Petržel - nať
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 dl Olej slunečnicový
  • 1 dl Olej olivový extra panenský
  • 1 dl Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 840 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 75 g
  • Sodík 226 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 9 mg
  • Draslík 643.1 mg
  • Vláknina 12564.5 mg
  • Vitamín A 12564.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.3 mg
  • Vitamín E 17.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilek umyjeme, uřízneme stonky, po délce nakrájíme na plátky silné 2 cm. Dobře je potřeme olejem a v suché pánvi opečeme po obou stranách doměkka. Necháme vychladnout a zatím necháme stranou.

  • 2

    Dresink: V pánvičce rozehřejeme olej, přidáme nasekané ořechy, vlijeme citrónovou šťávu, vmícháme nasekanou petrželovou nať, pánvičku stáhneme z ohně, přimícháme med, dobře promícháme, podle chuti osolíme, opepříme. Dresink udržujeme teplý.

  • 3

    Náplň: Do misky dáme drobně nakrájená rajčata, na malé kousky nakrájený sýr, přidáme nasekanou bazalku, nakrájené kousky tuňáka, nakonec podle chuti přidáme sůl, pepř, dochutíme vymačkanou citrónovou šťávou a směs promícháme. Vezmeme připravené lilky, na konec každého lžící položíme přiměřené množství směsi a lilek zavineme do rolády. Tak pokračujeme až do skončení směsi.

  • 4

    Připravené rolády pokládáme na olejem vymazaný plech spojem dolů. Plech s roládami vložíme do nahřáté trouby a pečeme přibližně 20 minut.

  • 5

    Hotové rolády rozdělíme na talíře, každou porci přelijeme připraveným dresinkem a podáváme.

Komentáře k receptu