Ovoce v hořčici
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 770 kcal
- Sacharidy 178 g
- Tuky 6 g
- Sodík 87 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 178 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 506.5 mg
- Vláknina 10100 mg
- Vitamín A 10100 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka a hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a vložíme do hrnce s osolenou vodou. Omyté meruňky vypeckujeme a nakrájíme na kousky.
-
2
V jiném hrnci uvedeme do varu 250ml vody s cukrem a octem. Jablka, hrušky a meruňky v ní odděleně několik minut povaříme. Vyjmeme, necháme okapat a šťávu zachytíme.
-
3
Povařené ovoce urovnáme do čistých sklenic.
-
4
Okapanou šťávu s octovým sirupem zprudka povaříme 10 minut. Hořčici v prášku s trochou povařené tekutiny vymícháme na hladkou pastu a postupně vmícháme zbylou tekutinu. Hořčičným sirupem zalijeme ovoce ve sklenicích, uzavřeme a uchováme na chladném, tmavém místě.