Řecký salát s těstovinovou rýži

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Mandle
  • 100 g Rajčata
  • 200 g Olivy černé
  • 30 g Cibulka jarní
  • 200 g Sýr Feta
  • 50 g Kapary
  • 100 g Jogurt bílý
  • 400 g Těstovinová rýže
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 3 l Voda pitná
  • 1 dl Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 532 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 881 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 17 mg
  • Draslík 366 mg
  • Vláknina 13416.2 mg
  • Vitamín A 13416.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 70 mg
  • Vitamín E 6.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do vysokého hrnce nalijeme vodu, osolíme, přivedeme k varu. Do vařící vody vsypeme těstoviny, podle návodu na sáčku uvaříme, potom je scedíme, propláchneme studenou vodou, vysypeme je do velké misky, promícháme s olejem a necháme vychladnout.

  • 2

    Papriku zelenou a žlutou nakrájíme na tenké plátky a přidáme k těstovinám. Jarní cibulku, vypeckované olivy a kapary drobně nakrájíme a také vysypeme do misky. Nakonec přidáme na malé kousky nakrájená rajčata a všechny suroviny dobře promícháme. Salát ochutnáme podle vlastní chutě přisypeme sůl, pepř, dochutíme vymačkanou citrónovou šťávou, vmícháme mandle a ještě jednou zamícháme.

  • 3

    Hotový salát rozdělíme podle porce na talíře, na každou porci dáme na kousky nakrájený sýr a jednu lžící řeckého jogurtu a salát podáváme.

Komentáře k receptu