Řecký salát s těstovinovou rýži
Suroviny
- 100 g Mandle
- 100 g Rajčata
- 200 g Olivy černé
- 30 g Cibulka jarní
- 200 g Sýr Feta
- 50 g Kapary
- 100 g Jogurt bílý
- 400 g Těstovinová rýže
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Citrony
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Paprika žlutá
- 3 l Voda pitná
- 1 dl Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 532 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 48 g
- Sodík 881 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 17 mg
- Draslík 366 mg
- Vláknina 13416.2 mg
- Vitamín A 13416.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 70 mg
- Vitamín E 6.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do vysokého hrnce nalijeme vodu, osolíme, přivedeme k varu. Do vařící vody vsypeme těstoviny, podle návodu na sáčku uvaříme, potom je scedíme, propláchneme studenou vodou, vysypeme je do velké misky, promícháme s olejem a necháme vychladnout.
-
2
Papriku zelenou a žlutou nakrájíme na tenké plátky a přidáme k těstovinám. Jarní cibulku, vypeckované olivy a kapary drobně nakrájíme a také vysypeme do misky. Nakonec přidáme na malé kousky nakrájená rajčata a všechny suroviny dobře promícháme. Salát ochutnáme podle vlastní chutě přisypeme sůl, pepř, dochutíme vymačkanou citrónovou šťávou, vmícháme mandle a ještě jednou zamícháme.
-
3
Hotový salát rozdělíme podle porce na talíře, na každou porci dáme na kousky nakrájený sýr a jednu lžící řeckého jogurtu a salát podáváme.