Okurkový salát se smetanou a jogurtem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 429 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 38 g
- Sodík 146 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 62.5 mg
- Draslík 176.3 mg
- Vláknina 2663.6 mg
- Vitamín A 2663.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Salátovou ourku omyjeme, oloupeme a na hrubém struhadle nastrouháme. Do misky vlijeme smetanu, přidáme sůl, zamícháme. Ke smetaně vmícháme jogurt, potom olej a mícháme tak dlouho, aby se spojil olej s jogurtem i smetanou. Vmícháme prolisovaný česnek a připravenou okurku, podle chuti přidáme sůl, pepř, dochutíme vymačkanou citrónovou šťávou, trochou octa, salát zamícháme.
-
2
Hotový salát udržujeme v lednici, před podáváním porce ozdobíme mátou.