Salát z rybích jiker - Taramosalata

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Kapří jikry
  • 5 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Citrony
  • 3 dl Voda pitná
  • 2 dl Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 479 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 374 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 124.7 mg
  • Draslík 149.2 mg
  • Vláknina 4010.8 mg
  • Vitamín A 4010.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.2 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krajíce chleba rozkrájíme na menší kousky, vložíme do kastrůlku a zalijeme vodou, necháme 15 minut namáčet. Poté vymačkáme vodu, rozmixujeme, přidáme jikry, mixujeme dál a za stálého mixování přiléváme olej, mixujeme na hladkou krémovou kaši. Přidáme podle chuti pepř, nakonec dochutíme vymačkanou citrónovou šťávou a ještě chvilku mixujeme.

  • 2

    Hotovou omáčku přeložíme do vhodné kuchyňské nádoby, před podáváním udržujeme v lednici.

Komentáře k receptu