Vine brûlée

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Pomeranče
  • 8 ks Hřebíček
  • 1 ks Skořice celá
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 l Víno červené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 276 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 14 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 498.7 mg
  • Vláknina 16085.2 mg
  • Vitamín A 16085.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Víno vlijeme do většího hrnce a přidáme k němu koření: skořici, hřebíčky, muškátový oříšek a kůru z jednoho chemicky neošetřeného citronu a jednoho chemicky neošetřeného pomeranče.

  • 2

    Přivedeme k varu. Silné víno můžeme na povrchu zapálit a oflambovat.

  • 3

    Z toho také vznikl název brûlée, který v překladu znamená ohořelý.

Komentáře k receptu