Voňavé vepřové kotlety
Suroviny
- 10 g Máslo čerstvé
- 20 g Strouhanka
- 20 g Mouka pšeničná hladká
- 1 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 4 ks Vepřové kotlety
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Majoránka
- 1 špetka Bobkový list
- 1 špetka Tymián sušený
- 1 špetka Bazalka
- 1 špetka Rozmarýn sušený
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 301 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 18 g
- Sodík 189 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 194.7 mg
- Draslík 428.7 mg
- Vláknina 1441.9 mg
- Vitamín A 1441.9 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. V misce ji smícháme se strouhankou, tymiánem, bazalkou, rozmarýnem, majoránkou a rozdrceným bobkovým listem.
-
2
Vepřové kotlety omyjeme, osušíme a naklepeme, opepříme a osolíme. Na krajích a u kosti je nařízneme, aby se při smažení nekroutily.
-
3
Kotlety pak obalíme v mouce, v rozšlehaném vajíčku a v ochucené strouhance.
-
4
V pánvi rozpálíme olej, přidáme do něj máslo a kotlety smažíme přibližně 20 minut doměkka.