Zvěřinový guláš na česneku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Cibule
  • 500 g Kančí maso
  • 40 g Hořčice
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 300 g Rohlíky celozrnné
  • 8 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 3 g Majoránka
  • 50 g Česnek
  • 100 g Sádlo škvařené
  • 2 g Kmín drcený
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 7 g Podravka
  • 500 g Jelení maso
  • 15 g Česnek sušený
  • 5 ml Omáčka sójová
  • 5 ml Worcester (worcesterská omáčka)
  • 40 ml Olej slunečnicový
  • 1 ks Masox
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 643 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 579 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 87 mg
  • Draslík 508.5 mg
  • Vláknina 16078 mg
  • Vitamín A 16078 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.1 mg
  • Vitamín E 4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kančí a jelení maso odblaníme, nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, pokapeme olejem, posypeme mletým česnekem, hladkou moukou, promícháme a necháme chvíli uležet.

  • 2

    Mezitím oloupeme cibuli, nakrájíme nadrobno, oloupeme čerstvý česnek a prolisujeme.

  • 3

    V hrnci rozehřejeme sádlo, přidáme maso a zprudka osmažíme ze všech stran, přisypeme cibuli, zmírníme oheň a smažíme, dokud cibule nezačne zlátnout. Posypeme mletou paprikou, přidáme plnotučnou hořčici, podlijeme vroucí vodou, okmínujeme, přihodíme masox, přidáme polovinu česneku a zvolna dusíme asi 1 hodinu.

  • 4

    Potom vmícháme majoránku, zakápneme sojovou omáčkou, worcesterem, dochutíme Podravkou, zbylým česnekem a dodusíme. Podle potřeby podléváme vroucí vodou.

  • 5

    Guláš podáváme s celozrnným pečivem.

Komentáře k receptu