Zvěřinový guláš na česneku
Suroviny
- 300 g Cibule
- 500 g Kančí maso
- 40 g Hořčice
- 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 300 g Rohlíky celozrnné
- 8 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 3 g Majoránka
- 50 g Česnek
- 100 g Sádlo škvařené
- 2 g Kmín drcený
- 20 g Paprika mletá sladká
- 7 g Podravka
- 500 g Jelení maso
- 15 g Česnek sušený
- 5 ml Omáčka sójová
- 5 ml Worcester (worcesterská omáčka)
- 40 ml Olej slunečnicový
- 1 ks Masox
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 643 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 31 g
- Sodík 579 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 87 mg
- Draslík 508.5 mg
- Vláknina 16078 mg
- Vitamín A 16078 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.1 mg
- Vitamín E 4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kančí a jelení maso odblaníme, nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, pokapeme olejem, posypeme mletým česnekem, hladkou moukou, promícháme a necháme chvíli uležet.
-
2
Mezitím oloupeme cibuli, nakrájíme nadrobno, oloupeme čerstvý česnek a prolisujeme.
-
3
V hrnci rozehřejeme sádlo, přidáme maso a zprudka osmažíme ze všech stran, přisypeme cibuli, zmírníme oheň a smažíme, dokud cibule nezačne zlátnout. Posypeme mletou paprikou, přidáme plnotučnou hořčici, podlijeme vroucí vodou, okmínujeme, přihodíme masox, přidáme polovinu česneku a zvolna dusíme asi 1 hodinu.
-
4
Potom vmícháme majoránku, zakápneme sojovou omáčkou, worcesterem, dochutíme Podravkou, zbylým česnekem a dodusíme. Podle potřeby podléváme vroucí vodou.
-
5
Guláš podáváme s celozrnným pečivem.