Dančí guláš na víně s rumem
Suroviny
- 1000 g Dančí maso
- 300 g Cibule
- 100 g Sádlo škvařené
- 3 g Pepř černý mletý
- 8 g Sůl
- 3 g Nové koření celé
- 20 g Paprika mletá sladká
- 2 g Paprika mletá pálivá
- 3 g Kmín drcený
- 3 g Majoránka
- 3 g Jalovec
- 30 g Jíška hotová tmavá
- 300 g Chléb konzumní
- 50 ml Rum
- 250 ml Víno červené
- 3 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 600 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 24 g
- Sodík 614 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 157.8 mg
- Draslík 782.7 mg
- Vláknina 5287.3 mg
- Vitamín A 5287.3 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.6 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dančí maso odblaníme, nakrájíme na menší kostky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.
-
2
V hrnci rozpustíme sádlo, přisypeme cibuli, osmahneme dorůžova, přidáme kostky masa, osolíme, opepříme, krátce orestujeme a podusíme ve vlastní šťávě.
-
3
Jakmile se šťáva vydusí, posypeme mletou paprikou, špetkou pálivé papriky, podlijeme červeným vínem, rumem, okořeníme novým kořením, jalovcem, kmínem, přidáme česnek a dusíme zvolna téměř doměkka. Podle potřeby podléváme vroucí vodou. Guláš zahustíme tmavou jíškou, přimícháme majoránku a dodusíme.
-
4
Před podáváním vyjmeme z guláše celé koření. Podáváme s čerstvým chlebem.