Daňčí guláš s houbovou čalamádou
Suroviny
- 500 g Cibule
- 600 g Rýže dušená
- 10 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 100 g Paprika sterilovaná
- 15 g Paprika mletá sladká
- 30 g Jíška instantní
- 1000 g Dančí maso
- 150 g Houby nakládané
- 100 g Cibule sterilovaná
- 5 g Koření Zvěřina
- 150 g Olej slunečnicový
- 800 ml Vývar z hovězích kostí
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 626 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 32 g
- Sodík 1604 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 148.3 mg
- Draslík 1341.8 mg
- Vláknina 9038.3 mg
- Vitamín A 9038.3 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.9 mg
- Vitamín E 10 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné daňčí maso nakrájíme na menší kousky, oloupanou cibuli nadrobno, česnek prolisujeme, nakládané houbičky smícháme s nakládanými paprikami a nakládanou cibulí.
-
2
V hrnci na rozpáleném oleji usmažíme cibuli dozlatova. Přisypeme kousky masa, osolíme, opepříme, podusíme ve vlastní šťávě, jakmile se šťáva vydusí, posypeme mletou paprikou, orestujeme, podlijeme troškou vývaru a zvolna dusíme 1 hodinu.
-
3
Přidáme česnek, nakládanou zeleninu s houbami, okořeníme zvěřinovým kořením, podle potřeby dolijeme vývar, zahustíme instantní jíškou a dodusíme.
-
4
Guláš podáváme s dušenou rýží.