Daňčí guláš s houbovou čalamádou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Cibule
  • 600 g Rýže dušená
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 100 g Paprika sterilovaná
  • 15 g Paprika mletá sladká
  • 30 g Jíška instantní
  • 1000 g Dančí maso
  • 150 g Houby nakládané
  • 100 g Cibule sterilovaná
  • 5 g Koření Zvěřina
  • 150 g Olej slunečnicový
  • 800 ml Vývar z hovězích kostí
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 626 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 1604 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 148.3 mg
  • Draslík 1341.8 mg
  • Vláknina 9038.3 mg
  • Vitamín A 9038.3 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.9 mg
  • Vitamín E 10 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné daňčí maso nakrájíme na menší kousky, oloupanou cibuli nadrobno, česnek prolisujeme, nakládané houbičky smícháme s nakládanými paprikami a nakládanou cibulí.

  • 2

    V hrnci na rozpáleném oleji usmažíme cibuli dozlatova. Přisypeme kousky masa, osolíme, opepříme, podusíme ve vlastní šťávě, jakmile se šťáva vydusí, posypeme mletou paprikou, orestujeme, podlijeme troškou vývaru a zvolna dusíme 1 hodinu.

  • 3

    Přidáme česnek, nakládanou zeleninu s houbami, okořeníme zvěřinovým kořením, podle potřeby dolijeme vývar, zahustíme instantní jíškou a dodusíme.

  • 4

    Guláš podáváme s dušenou rýží.

Komentáře k receptu