Lín se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 467 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 118 g
- Sodík 275 mg
- Bílkoviny 91 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 490.5 mg
- Vláknina 12746.2 mg
- Vitamín A 12746.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 88.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mrkev a petržel oškrábeme, spolu s umytým pórkem nakrájíme na kolečka, celer oloupeme, pokrájíme na malé kostky. Všechnu zeleninu dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou, přidáme bobkový list, celý pepř a na mírném ohni zeleninu vaříme do měkka. Následovně vývar scedíme, vrátíme na sporák a zeleninu zachováme k dalšímu použití.
-
2
Rybu spaříme vroucí vodou, dobře očistíme, pod studenou tekoucí vodou důkladně omyjeme, vykostíme a nakrájíme na porce. Připraveného lína vložíme do vývaru a povaříme 15 minut do měkka.
-
3
Uvařené porce ryby poklademe na nízkou oválnou mísu, posypeme mletým pepřem, okolo naaranžujeme uvařenou zeleninu. Vše ozdobíme plátky citrónu, nasekanou petrželovou natí a mísu položíme na slavnostní stůl.