Pečený candát na houbách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 275 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 13 g
- Sodík 223 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 372.7 mg
- Vláknina 7138.8 mg
- Vitamín A 7138.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.6 mg
- Vitamín E 3.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Houby očistíme, nožičky odřízneme od kloboučků. Umyjeme, nakrájíme a v pánvi na zahřátém oleji smažíme. Zalijeme dvěma lžícemi vody, přidáme nasekanou petržel kudrnku a necháme za občasného míchání pod pokličkou dusit 15 minut.
-
2
Candáta vykucháme, očistíme, stáhneme kůži, důkladně omyjeme a nakrájíme na porce. Každou porci osolíme, zlehka obalíme v mouce a v pánvi na rozpáleném oleji z obou stran opečeme. Opečené kousky naskládáme do zapékací mísy, na každou porci položíme plátek Hery, posypeme kmínem a mísu vložíme do horké trouby, kde rybu necháme 15 minut zapéct.
-
3
Upečenou rybu rozdělíme podle porci na mělké talíře, každou posypeme trochou pepře, pokapeme vymačkanou citrónovou šťávou, přidáme houby, talíře ozdobíme nasekaným koprem a jídlo podáváme.