Jelení guláš s bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1000 g Jelení kýta
  • 600 g Brambory
  • 300 g Cibule
  • 30 g Paprika mletá sladká
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 10 g Sůl
  • 3 g Majoránka
  • 150 g Mrkev kořen
  • 150 g Houby čerstvé
  • 25 g Mouka polohrubá
  • 120 g Sádlo škvařené
  • 6 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 566 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 1464 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 149.4 mg
  • Draslík 1414.6 mg
  • Vláknina 14543 mg
  • Vitamín A 14543 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.5 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jelení maso z kýty odblaníme, nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, houby na plátky (máme-li sušené, předem je namočíme), mrkev nastrouháme nahrubo, česnek prolisujeme, brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky.

  • 2

    V hrnci na sádle zpěníme cibuli, přisypeme kostky masa, osmahneme, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou a podusíme ve vlastní šťávě. Jakmile se tekutina vydusí na tuk, zaprášíme trochou mouky, podlijeme vodou, přidáme houby, česnek, mrkev a dusíme téměř doměkka. Nyní přidáme brambory, majoránku, podle potřeby přilijeme vodu a dodusíme.

  • 3

    Guláš podáváme v hlubokých talířích s polévkovou lžící.

Komentáře k receptu