Kuře dušené s paprikou na cibulce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 209 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 4 g
- Sodík 437 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 96 mg
- Draslík 756.6 mg
- Vláknina 4294.7 mg
- Vitamín A 4294.7 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 93.7 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, nebo ji narájenou rozdělíme na dílky. Kuřecí prsa nakrájíme na silnější nudličky, papriku očistíme od jádřince, opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme ji na stejně velké kousky jako maso.
-
2
Potom na trošce oleje osmahneme cibulku dozlatova, přidáme k ní na pánev kousky masa a nakrájenou papriku a za stálého míchání restujeme až do doby, kdy kousky kuřete zbělají. Potom vše ochutíme solí a kari kořením a ještě chvíli restujeme.
-
3
Nakonec podlijeme vodou a dusíme doměkka. Potom zalijeme solamylem, který jsme rozmíchali s troškou vody, důkladně promícháme a dusíme ještě 15 minut.
-
4
Takto připravené kuře podáváme horké s různými přílohami - například s rýží, bramborami, ale také se zeleninovou oblohou.