Telecí guláš zapečený
Suroviny
- 100 g Husí sádlo
- 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 30 g Petržel - nať
- 100 g Pórek
- 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 3 ks Cibule
- 2 ks Paprika zelená
- 2 stroužek Česnek
- 3 l Voda pitná
- 2 kg Telecí hruď
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 920 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 66 g
- Sodík 394 mg
- Bílkoviny 61 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 253.3 mg
- Draslík 1153.5 mg
- Vláknina 4506.8 mg
- Vitamín A 4506.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.5 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso umyjeme, nakrájíme na kousky. V hrnci rozpustíme sádlo, přidáme maso, posypeme je solí, opečeme tak, aby se zatáhlo a trochu zhnědlo. Potom posypeme moukou, zapražíme, přidáme mletou papriku a za občasného míchání přidáváme na tenké plátky nakrájenou zelenou papriku, na kousky nakrájenou cibuli a česnek. Vše zalijeme studenou vodou. Hrnec přiklopíme poklicí a maso na mírném ohni dusíme přibližně 60 minut. Těsně před dovařením do guláše přimícháme nasekanou petrželovou nať.
-
2
Bramborové placky naskládáme na dno zapékací mísy, polijeme je gulášem, na guláš naskládáme zase bramborové placky. Zapékací mísu s jídlem vložíme do horké trouby a necháme zapéct 20 minut.
-
3
Zapečený guláš rozdělíme podle porcí, které pokládáme na talíře, každou porci ozdobíme nasekaným pórkem a podáváme.