Polévka z telecích drštěk

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 20 g Petržel - nať
  • 200 g Telecí maso mleté
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Petržel kořen
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 l Voda pitná
  • 2 l Voda pitná
  • 1 kg Dršťky syrové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 252 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 125 g
  • Sodík 450 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 271.6 mg
  • Draslík 465.2 mg
  • Vláknina 6499.8 mg
  • Vitamín A 6499.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mleté maso dáme do misky, kam rozklepneme vejce, přidáme jemně nastrouhaný česnek, podle chuti osolíme, opepříme. Promícháme a rukama tvarujeme malé kuličky, které vkládáme do hrnce s vroucí a osolenou vodou, kde je vaříme asi 10 minut doměkka. Hotové kuličky scedíme, opláchneme pod tekoucí vodou.

  • 2

    Telecí dršťky očistíme, pod tekoucí vodou umyjeme, dáme je do hrnce, zalijeme vroucí vodou a povaříme. Scedíme, vrátíme zpátky do hrnce, zalijeme vařící vodou. Vaření opakujeme ještě dvakrát a vodu pořád měníme.

  • 3

    Při posledním vaření do vody přidáme oloupanou, umytou a na kousky nakrájenou mrkev, celer, petržel a oloupanou celou cibuli. Hrnec vrátíme na sporák a dršťky spolu se zeleninou vaříme doměkka.

  • 4

    Před dokončením vaření polévku dochutíme solí, pepřem, vložíme nasekanou petrželovou naň, nakonec přidáme připravené masové kuličky, posypeme majoránkou, zamícháme, přivedeme k varu a uvařenou polévku stáhneme z ohně.

Komentáře k receptu