Dort z jogurtu
Suroviny
- 350 g Mouka polohrubá
- 220 g Cukr krupice
- 170 g Jogurt bílý
- 240 g Ořechy vlašské
- 30 g Máslo čerstvé
- 30 g Mouka pšeničná hrubá
- 140 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Citronová kůra
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 5 ks Vejce slepičí
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1431 kcal
- Sacharidy 137 g
- Tuky 90 g
- Sodík 126 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 132 g
- Cholesterol 321.2 mg
- Draslík 828.8 mg
- Vláknina 15444.5 mg
- Vitamín A 15444.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.7 mg
- Vitamín E 4.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse promícháme cukr s moukou a práškem do pečiva. Vmícháme rozšlehaná vejce, jogurt, olej, citronovou šťávu, citronovou kůru, skořici a ořechy, které jsme nasekali najemno.
-
2
Směs vlijeme do formy vymazané máslem a vysypané moukou. Pečeme v předehřáté troubě zhruba hodinu.
-
3
Upečený dort necháme prochladnout na mřížce, můžeme podávat posypaný moučkovým cukrem.