Nádivka do kuřete z macesu
Suroviny
- 30 g Celer - nať
- 50 g Mrkev kořen
- 100 g Celer řapíkatý
- 60 g Husí sádlo
- 200 g Maces - nekvašený chléb
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 2 ks Cibule
- 3 ks Vejce slepičí
- 2 stroužek Česnek
- 5 dl Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 432 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 49 g
- Sodík 282 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 199 mg
- Draslík 269.8 mg
- Vláknina 3624.3 mg
- Vitamín A 3624.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.4 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maces namočíme na 15 minut do studené vody, potom vymačkáme zbytečnou vodu, rozšleháme na hladkou a jemnou kaši.
-
2
Celer a mrkev oškrabeme, omyjeme, nakrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme a také pokrájíme na malé kostky, které spolu s celerem a mrkví v pánvi na rozehřátém sádle osmažíme, následně necháme vychladnout.
-
3
Smícháme s připravenou studenou kaší, do níž rozklepneme vejce, přidáme drobně pokrájený česnek, posypeme mletou paprikou, podle chuti osolíme, opepříme, nakonec vmícháme drobně krájenou celerovou nať, všechny suroviny dobře promícháme.