Paprikové telecí řízky
Suroviny
- 50 g Slanina vepřová
- 600 g Telecí kýta
- 125 g Zakysaná smetana
- 125 ml Hovězí vývar základní
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 397 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 26 g
- Sodík 501 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 153.6 mg
- Draslík 683.5 mg
- Vláknina 1108.3 mg
- Vitamín A 1108.3 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.4 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme hladkou moukou.
-
2
Řízky opečeme na rozehřátém másle a oleji po obou stranách, vyjmeme a uchováme na teplém místě.
-
3
Ve výpeku osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou slaninu. Poprášíme mletou paprikou, podlijeme vývarem a chvíli povaříme. Nakonec do šťávy vmícháme zakysanou smetanu, přidáme řízky a podusíme je doměkka.