Zeleninový základ Ambiente
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 53 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 0 g
- Sodík 81 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 358.3 mg
- Vláknina 6722 mg
- Vitamín A 6722 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Karotky, celerové bulvy a cibuli oloupeme, nakrájíme na větší kostky a dáme do hrnce. Přidáme stonky řapíkatého celeru, zalijeme studenou vodou, přidáme pepř, nové koření a tymián. Pomalu přivedeme k varu. Jakmile se vývar začne vařit, stáhneme plamen na minimum. Vývar se nesmí vařit, měl by se pouze „táhnout“.
-
2
Po jedné hodině přidáme nakrájený pórek a „táhneme“ další hodinu.
-
3
Vývar scedíme přes hustý cedník a necháme vychladnout.