Zeleninový základ Ambiente

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 300 g Celer bulvový
  • 200 g Cibule
  • 200 g Pórek
  • 10 g Nové koření celé
  • 100 g Celer řapíkatý
  • 10 g Pepř černý celý
  • 10 g Tymián čerstvý
  • 500 g Karotka
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 53 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 81 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 358.3 mg
  • Vláknina 6722 mg
  • Vitamín A 6722 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Karotky, celerové bulvy a cibuli oloupeme, nakrájíme na větší kostky a dáme do hrnce. Přidáme stonky řapíkatého celeru, zalijeme studenou vodou, přidáme pepř, nové koření a tymián. Pomalu přivedeme k varu. Jakmile se vývar začne vařit, stáhneme plamen na minimum. Vývar se nesmí vařit, měl by se pouze „táhnout“.

  • 2

    Po jedné hodině přidáme nakrájený pórek a „táhneme“ další hodinu.

  • 3

    Vývar scedíme přes hustý cedník a necháme vychladnout.

Komentáře k receptu