Indická vepřová játra

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 600 g Játra vepřová
  • 125 g Rýže dušená
  • 250 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Olej rostlinný
  • 3 kávová lžička Kari koření
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 2 polévková lžíce Arašídy
  • 1 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 467 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 530 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 464.3 mg
  • Draslík 735.2 mg
  • Vláknina 6612 mg
  • Vitamín A 6612 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 55.6 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 46.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrole na rozehřátém másle a oleji lehce osmahneme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli spolu s kari kořením.

  • 2

    Přidáme očištěná, omytá játra nakrájená na hranolky a osmahneme. Podlijeme vývarem, vsypeme dušenou rýži a krátce povaříme.

  • 3

    Nakonec vmícháme arašídy, podle chuti osolíme a zjemníme smetanou.

  • 4

    Na talíři každou porci obložíme dílky omytých rajčat a posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu