Indická vepřová játra
Suroviny
- 40 g Máslo čerstvé
- 600 g Játra vepřová
- 125 g Rýže dušená
- 250 ml Vývar drůbeží
- 1 kávová lžička Olej rostlinný
- 3 kávová lžička Kari koření
- 1 kávová lžička Sůl
- 3 ks Cibule
- 4 ks Rajčata
- 2 polévková lžíce Arašídy
- 1 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 467 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 19 g
- Sodík 530 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 464.3 mg
- Draslík 735.2 mg
- Vláknina 6612 mg
- Vitamín A 6612 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 55.6 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 46.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kastrole na rozehřátém másle a oleji lehce osmahneme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli spolu s kari kořením.
-
2
Přidáme očištěná, omytá játra nakrájená na hranolky a osmahneme. Podlijeme vývarem, vsypeme dušenou rýži a krátce povaříme.
-
3
Nakonec vmícháme arašídy, podle chuti osolíme a zjemníme smetanou.
-
4
Na talíři každou porci obložíme dílky omytých rajčat a posypeme nasekanou petrželkou.