Zapékaná zelenina z Nice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 177 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 11 g
- Sodík 918 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 697.4 mg
- Vláknina 9138.3 mg
- Vitamín A 9138.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 44.1 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V zapékací míse smícháme omyté, na kolečka nakrájené cukety s procezenými rajčaty, oloupanou, na kolečka nakrájenou cibulí, nasekaným česnekem a solí. Pokapeme olejem a promícháme.
-
2
Zeleninu můžeme okořenit provensálskými bylinkami, posypeme ji olivami a opepříme.
-
3
Pečeme ve středně vyhřáté troubě 30-40 minut. Asi po 10 minutách pečení přisypeme kapary.
-
4
Zapékanou zeleninu posypeme nasekanou bazalkou a podáváme teplou nebo studenou.