Chléb ze špaldové celozrnné mouky z domácí pekárny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 392 kcal
- Sacharidy 72 g
- Tuky 4 g
- Sodík 200 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 49.5 mg
- Vláknina 1163.2 mg
- Vitamín A 1163.2 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu, na ni přisypeme mouku s kmínem, uprostřed uděláme malý důlek, do něj přidáme droždí a zakápneme ho medem. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl.
-
2
Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro celozrnný chléb a bochník o váze 0,9 kg a světlou kůrku. Stiskneme tlačítko Start.
-
3
Ke konci cyklu hnětení přisypeme do pečící nádoby semínka. Některé přístroje nás na to samy upozorní zvukovým signálem, u některých musíme hlídat čas.
-
4
Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme a necháme pod utěrkou vychladnout.
-
5
Kráječem na chleba můžeme krájet již několik minut po upečení, nožem až po úplném vychladnutí.