Chléb ze špaldové celozrnné mouky z domácí pekárny

Hodnocení 6x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 5 g Droždí sušené
  • 5 g Sezam - semena
  • 5 g Slunečnice - semena
  • 600 g Mouka špaldová celozrnná
  • 1 kávová lžička Med včelí
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 4 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 392 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 200 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 49.5 mg
  • Vláknina 1163.2 mg
  • Vitamín A 1163.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu, na ni přisypeme mouku s kmínem, uprostřed uděláme malý důlek, do něj přidáme droždí a zakápneme ho medem. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl.

  • 2

    Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro celozrnný chléb a bochník o váze 0,9 kg a světlou kůrku. Stiskneme tlačítko Start.

  • 3

    Ke konci cyklu hnětení přisypeme do pečící nádoby semínka. Některé přístroje nás na to samy upozorní zvukovým signálem, u některých musíme hlídat čas.

  • 4

    Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme a necháme pod utěrkou vychladnout.

  • 5

    Kráječem na chleba můžeme krájet již několik minut po upečení, nožem až po úplném vychladnutí.

Komentáře k receptu