Český pšenično-žitný chléb z domácí pekárny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 365 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 2 g
- Sodík 382 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 107.6 mg
- Vláknina 6695 mg
- Vitamín A 6695 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve vlažné vodě rozšleháme podmáslí.
-
2
Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu s podmáslím, na ni přisypeme smíchané oba druhy mouky a posypeme je drceným kmínem. Uprostřed uděláme malý důlek, do něj přidáme droždí a posypeme ho cukrem. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl.
-
3
Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme základní program pro bochník o váze 0,9 kg a světlou kůrku.
-
4
Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme a necháme ho vychladnout.