Kachní stehna v sádle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1890 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 175 g
- Sodík 5447 mg
- Bílkoviny 55 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 378 mg
- Draslík 51.3 mg
- Vláknina 1239.5 mg
- Vitamín A 1239.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.7 mg
- Vitamín E 4.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mořské soli, rozdrceného česneku a nasekaného tymiánu naložíme opepřená kachní stehna. Necháme v lednici odležet nejlépe jeden den.
-
2
Omyjeme stehna, osušíme a dáme je do pekáče. Zalijeme je rozpuštěným sádlem a přikryté v troubě konfitujeme při 130 stupních 120 minut. Maso musí být měkké, že kosti půjdou lehce oddělit. Stehna necháme vychladnout a vyjmeme ze sádla.
-
3
Slijeme sádlo a tekutinu, která se drží v pekáči, použijeme na přípravu kachní šťávy. Tekutinu vaříme a mícháme. Vyvaříme ji dotmava, zastříkneme vývarem, odvaříme a nakonec přidáme zbytek vývaru, osolíme, opepříme a přes cedník přecedíme.
-
4
Před podáváním opečeme kůži na stehnech pod rozpáleným grilem.
-
5
Ihned podáváme.