Vafle plněné Nivou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 30 g Droždí
  • 200 g Šunka dušená
  • 200 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 150 g Omáčka tatarská
  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Sůl
  • 5 dl Mléko plnotučné
  • 0.04 dl Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 604 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 790 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 272 mg
  • Draslík 280.2 mg
  • Vláknina 3537.3 mg
  • Vitamín A 3537.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 519.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku prosejeme do vhodné misky, přidáme rozdrobené droždí, promícháme, rozklepneme vejce, osolíme, opepříme, vlijeme mléko a dvě lžíce oleje. Všechny suroviny vyšleháme do hladké hmoty, misku přiklopíme a těsto necháme 5 minut odležet.

  • 2

    Vaflovou pečicí formu vymažeme trochou oleje, dobře rozehřejeme, nalijeme přiměřeně těsto, které opékáme, aby nám vznikla křupavá vafle. Pečeme do té doby, než spotřebujeme všechno. Hotové vafle udržujeme do dalšího použití teplé.

  • 3

    Vejce rozklepneme do vhodné nádoby, rozkvedláme spolu se solí a pepřem. Na každou teplou vafli položíme plátek šunky, sýr, přiklopíme druhou vaflí, obalíme v připravených vajíčkách a v pánvi na rozpáleném oleji osmažíme po obou stranách do zlatova.

  • 4

    Připravené vafle rozdělíme podle porcí na talíře, přidáme tatarskou omáčku a podáváme.

Komentáře k receptu