Dušené bambusové výhonky
Suroviny
- 200 g Bambusové výhonky
- 200 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Solamyl
- 0.5 kávová lžička Weisu
- 1 ks Šalotka
- 1 špetka Cukr krupice
- 1 špetka Zázvor mletý
- 2 polévková lžíce Víno bílé
- 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- 2 polévková lžíce Voda pitná
- 1 polévková lžíce Olej sezamový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 189 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 6 g
- Sodík 635 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 1.8 mg
- Draslík 958.9 mg
- Vláknina 6262.5 mg
- Vitamín A 6262.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.8 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou, jemně nakrájenou cibulku zpěníme v pánvi na oleji. Přidáme na plátky nakrájené bambusové výhonky, promícháme a zalijeme vývarem. Přilijeme víno, sójovou omáčku, ochutíme cukrem, wei-su a špetkou zázvoru. Zahustíme škrobem rozmíchaným v troše vody a zvolna krátce podusíme.
-
2
Před podáváním pokrm zakápneme olejem.