Chobotnicový salát
Suroviny
- 100 g Cukr krupice
- 50 g Máslo čerstvé
- 50 ml Balsamico ocet
- 20 ml Olej olivový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Chobotnice
- 1 ks Fenykl sladký - hlíza
- 2 ks Citrony
- 10 ks Brambory
- 3 ks Hřebíček
- 1 ks Skořice celá
- 1 ks Badyán
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Petržel kořen
- 0.5 ks Celer bulvový
- 2 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 446 kcal
- Sacharidy 74 g
- Tuky 16 g
- Sodík 308 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 71 g
- Cholesterol 15.1 mg
- Draslík 1522.1 mg
- Vláknina 34441.5 mg
- Vitamín A 34441.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 115.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V osolené vodě uvaříme chobotnici s celerem, petrželí a mrkví do měkka a oloupeme.
-
2
Citrony necháme s kůrou několikrát projít horkou vodou, poté nakrájíme na měsíčky, zalijeme vodou centimetr nad ně, přidáme cukr, hřebíček, skořici, badyán a pod pokličkou vaříme doměkka. Poté vybereme semínka, nasekáme na jemno a smícháme se sirupem, ve kterém jsme vařili.
-
3
Ve slupce uvaříme brambory, oloupeme. Fenykl spaříme ve slané vodě a nakrájíme.
-
4
Opečeme na oleji brambory, chobotnici, přidáme máslo, citron, fenykl, sůl, pepř a zakápneme octem.
-
5
Podáváme teplé.