Pečené mladé kuře s bramborami a rozmarýnem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 829 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 52 g
- Sodík 425 mg
- Bílkoviny 61 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 225 mg
- Draslík 1435.5 mg
- Vláknina 11325.2 mg
- Vitamín A 11325.2 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.7 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuře o váze 1000 – 1200 g rozčtvrtíme, odsekneme páteř a jednotlivé porce zploštíme. Dále narhubo posekáme 4 lžíce rozmarýnu a se solí utřeme 2 oloupané stroužky česneku.
-
2
3 lžíce extra panenského olivového oleje smícháme se 2 lžícemi citronové šťávy, 1 lžící posekaného rozmarýnu, utřeným česnekem a špetkou pepře. Vše důkladně promícháme, porce kuřete vložíme do mísy, přelijeme marinádou, přikryjeme a necháme 3-4 hodiny v chladničce uležet.
-
3
Marinované porce ještě mírně posolíme a na mřížce pečeme 35-40 minut v troubě předehřáté na 180 °C, maso každých 15 minut obracíme.
-
4
Oloupeme 800 g brambor, nakrájíme je na velké kostky a dáme vařit do osolené vody. Uvařené brambory opatrně promícháme s jednou lžící extra panenského olivového oleje.
-
5
Pečené kuře servírujeme s vařenými bramborami sypanými sekaným rozmarýnem.