Malé obložené tousty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Sýr Parmezán
  • 70 g Džem brusinkový
  • 180 g Sýr Cottage
  • 180 g Sýr Cottage
  • 50 g Sýr kozí
  • 2 ks Bageta
  • 4 ks Rajčata
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 2 špetka Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Mandle
  • 2 polévková lžíce Ořechy vlašské
  • 0.5 polévková lžíce Bazalka
  • 0.5 polévková lžíce Bazalka
  • 2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 760 kcal
  • Sacharidy 94 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 1603 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 82 g
  • Cholesterol 35.6 mg
  • Draslík 613.8 mg
  • Vláknina 12219.6 mg
  • Vitamín A 12219.6 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.8 mg
  • Vitamín E 3.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bagety zešikma nakrájíme na plátky silné 1,5 cm. Omytá zralá rajčata

  • 2

    spaříme horkou vodou, oloupeme je a nakrájíme na malé kostičky, které dáme do mísy. Čerstvý kopr s bazalkou omyjeme, kopr s polovinou lístků bazalky (1 lžíce) posekáme nadrobno a přidáme k rajčatům. Pak je promícháme s lžicí extra olivového oleje.

  • 3

    V teflonové pánvi nasucho opražíme posekané loupané mandle a vlašské ořechy. V míse si vymícháme 180 g tvarohu - "cottage smetanový", přidáme k němu utřený stroužek česneku, pepř a sůl podle chuti. Přidáme lžíci posekané bazalky a promícháme.

  • 4

    V druhé misce si též vymícháme 180 g tvarohu - "Cottage smetanový" s pepřem a solí podle chuti. Přidáme lžíci posekané bazalky, 2 lžíce smetany a měkký kozí sýr. Důkladně vše promícháme.

  • 5

    Nakrájené plátky bagety si rozdělíme na tři části.

  • 6

    První část baget potřeme cottage krémem s bazalkou a ozdobíme marinovanými rajčaty.

  • 7

    Druhou část baget potřeme cottage krémem s bazalkou a kozím sýrem a posypeme je opraženými oříšky.

  • 8

    Třetí část baget opražíme dozlatova v teflonové pánvi na olivovém oleji (1 lžíce). Jednu stranu potřeme utřeným česnekem, posypeme nastrouhaným parmazánem a ozdobíme kopečkem brusinkového džemu.

  • 9

    Všechny tousty upravíme na mísu a servírujeme.

Komentáře k receptu