Kotlety zapékané s brambory a majoránkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 582 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 36 g
- Sodík 163 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 166.4 mg
- Draslík 885.2 mg
- Vláknina 4810.3 mg
- Vitamín A 4810.3 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 67.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvaříme brambory ve slupce.
-
2
Nachystáme kotlety, které paličkou naklepeme, pak z obou stran osolíme a popepříme. Pekáček nebo plech s vyšším okrajem vymažeme sádlem a vložíme do něj kotlety.
-
3
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, osolíme a posypeme drceným kmínem. Kostičky z brambor nasypeme na kotlety v pekáčku.
-
4
Nakonec vše zasypeme majoránkou.
-
5
Předehřejeme troubu na 180 °C. Pekáček s masem a brambory vložíme do vyhřáté trouby a necháme 30 minut zapéci. Potom vyjmeme, zalijeme smetanou ke šlehání a navrch posypeme nastrouhaným sýrem. Zasypeme ještě lehce majoránkou a vrátíme zpět do trouby. Necháme ještě 15 minut dopéct.