Kotlety zapékané s brambory a majoránkou

Hodnocení 0x 2x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 600 g Vepřové kotlety
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 4 ks Brambory
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Majoránka
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 582 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 163 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 166.4 mg
  • Draslík 885.2 mg
  • Vláknina 4810.3 mg
  • Vitamín A 4810.3 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 67.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvaříme brambory ve slupce.

  • 2

    Nachystáme kotlety, které paličkou naklepeme, pak z obou stran osolíme a popepříme. Pekáček nebo plech s vyšším okrajem vymažeme sádlem a vložíme do něj kotlety.

  • 3

    Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, osolíme a posypeme drceným kmínem. Kostičky z brambor nasypeme na kotlety v pekáčku.

  • 4

    Nakonec vše zasypeme majoránkou.

  • 5

    Předehřejeme troubu na 180 °C. Pekáček s masem a brambory vložíme do vyhřáté trouby a necháme 30 minut zapéci. Potom vyjmeme, zalijeme smetanou ke šlehání a navrch posypeme nastrouhaným sýrem. Zasypeme ještě lehce majoránkou a vrátíme zpět do trouby. Necháme ještě 15 minut dopéct.

Komentáře k receptu