Chléb se směsí bylinek
Suroviny
- 450 g Mouka pšeničná hladká
- 1.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Droždí sušené
- 2.4 dl Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Cukr třtinový
- 2 polévková lžíce Mléko plnotučné sušené
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Bazalka
- 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
- 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 303 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 4 g
- Sodík 197 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 2.2 mg
- Draslík 31.5 mg
- Vláknina 866.7 mg
- Vitamín A 866.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bylinky opláchneme pod tekoucí studenou vodou, necháme okapat a nasekáme je najemno.
-
2
Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, pak přidáme olej, cukr, sůl a nasekané bylinky. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu pečicí nádoby nasypeme sušené mléko a vše poprášíme droždím.
-
3
Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
-
4
Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a středně propečenou kůrku, a zapneme.
-
5
Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout