Játra na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 801 kcal
- Sacharidy 130 g
- Tuky 4 g
- Sodík 7877 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 130 g
- Cholesterol 386.3 mg
- Draslík 771.8 mg
- Vláknina 36087.5 mg
- Vitamín A 36087.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.6 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Svaříme červené víno na polovinu s 200g cukru, solí, skořicí, badyánem, hřebíčkem. Necháme zchladit na 70 stupňů, vložíme husí játra a necháme marinovat 48 hodin.
-
2
Zkaramelizujeme zbylý cukr, zalijeme bílým vínem, přidáme nakrájená jablka na kostičky a vaříme, dokud se víno úplně neodvaří.
-
3
Poté necháme zchladit a podáváme s plátky jater.