Chléb se sýrem a vlašskými ořechy
Suroviny
- 250 g Mouka pšeničná hladká
- 200 g Mouka pšeničná celozrnná
- 75 g Ořechy vlašské
- 100 g Stilton
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Droždí sušené
- 2.4 dl Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 1 polévková lžíce Mléko plnotučné sušené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 448 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 18 g
- Sodík 198 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 1.1 mg
- Draslík 77.6 mg
- Vláknina 8073.7 mg
- Vitamín A 8073.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sýr rozdrobíme do misky, ořechy nasekáme najemno.
-
2
Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, pak přidáme olej, cukr, sůl a rozdrobený sýr. Oba druhy mouky důkladně promícháme a směs přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu pečicí nádoby nasypeme sušené mléko a vše poprášíme droždím.
-
3
Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
-
4
Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a středně propečenou kůrku, a zapneme. Pět minut před ukončením cyklu hnětení přisypeme nasekané ořechy.
-
5
Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout