Cejn na bramborách
Suroviny
- 600 g Fenykl sladký - hlíza
- 250 g Zakysaná smetana
- 800 g Brambory vařené ve slupce
- 2 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Anýz celý
- 2 ks Cejn velký
- 1 ks Citrony
- 0.25 l Víno bílé
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Tymián čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 384 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 16 g
- Sodík 958 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 32.2 mg
- Draslík 1667.6 mg
- Vláknina 23721 mg
- Vitamín A 23721 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme fenykl, odkrojíme nať, hlízu nakrájíme na plátky. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.
-
2
Na 200 stupňů předehřejeme troubu. Plech vymažeme olejem a naskládáme do něj fenykl střídavě s bramborami, osolíme a opepříme. Omyjeme tymián a z poloviny natrháme lístečky na zeleninu. Bílé víno rozšleháme se smetanou a přelijeme přes zeleninu. Přikryjeme alobalem a pečeme 30 minut v troubě.
-
3
Ryby omyjeme, osolíme, opepříme a do břišních dutin dáme fenyklovou nať, anýzová semínka a zbylý tymián.
-
4
Citron omyjeme horkou vodou a nakrájíme na kolečka.
-
5
Alobal sundáme ze zeleniny, přidáme ryby a pokryjeme citronem. Pečeme 30 minut při teplotě 180 stupňů.
-
6
Poté ihned podáváme.