Cejn na bramborách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Fenykl sladký - hlíza
  • 250 g Zakysaná smetana
  • 800 g Brambory vařené ve slupce
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Anýz celý
  • 2 ks Cejn velký
  • 1 ks Citrony
  • 0.25 l Víno bílé
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 384 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 958 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 32.2 mg
  • Draslík 1667.6 mg
  • Vláknina 23721 mg
  • Vitamín A 23721 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme fenykl, odkrojíme nať, hlízu nakrájíme na plátky. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.

  • 2

    Na 200 stupňů předehřejeme troubu. Plech vymažeme olejem a naskládáme do něj fenykl střídavě s bramborami, osolíme a opepříme. Omyjeme tymián a z poloviny natrháme lístečky na zeleninu. Bílé víno rozšleháme se smetanou a přelijeme přes zeleninu. Přikryjeme alobalem a pečeme 30 minut v troubě.

  • 3

    Ryby omyjeme, osolíme, opepříme a do břišních dutin dáme fenyklovou nať, anýzová semínka a zbylý tymián.

  • 4

    Citron omyjeme horkou vodou a nakrájíme na kolečka.

  • 5

    Alobal sundáme ze zeleniny, přidáme ryby a pokryjeme citronem. Pečeme 30 minut při teplotě 180 stupňů.

  • 6

    Poté ihned podáváme.

Komentáře k receptu