Kančí guláš s bramborami a zeleninou
Suroviny
- 1000 g Kančí maso
- 500 g Cibule
- 200 g Celer bulvový
- 200 g Mrkev kořen
- 100 g Rajčata
- 15 g Petržel kudrnka
- 15 g Pažitka
- 100 g Hrášek
- 600 g Brambory
- 1 g Bobkový list
- 2 g Tymián sušený
- 2 g Pepř černý mletý
- 8 g Sůl
- 30 g Jíška hotová tmavá
- 4 g Rozmarýn sušený
- 200 g Sádlo škvařené
- 1800 ml Voda pitná
- 4 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 670 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 118 g
- Sodík 582 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 32.3 mg
- Draslík 755.4 mg
- Vláknina 14004.5 mg
- Vitamín A 14004.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kančí přední maso odblaníme, nakrájíme na větší kostky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, rajčata na kostičky, očištěný celer s mrkví nastrouháme nahrubo, petrželku s pažitkou posekáme, česnek prolisujeme, brambory oškrábeme a nakrájíme na stejně velké kostky jako maso.
-
2
V hrnci rozpálíme sádlo, přisypeme maso s cibulí, osolíme, opepříme a osmahneme. Podlijeme troškou vody, podusíme a za občasného podlévání dusíme aspoň hodinu.
-
3
Potom přisypeme hrášek, celer s mrkví, rajčata, brambory, česnek, okořeníme bobkovým listem, tymiánem, rozmarýnem, zahustíme jíškou a dodusíme.
-
4
Guláš podáváme v hlubokých talířích s polévkovou lžící, posypaný pažitkou s petrželkou.